BeerPong-Nordic

Beer pong är nog en av mänsklighetens i särklass roligaste dryckesspel genom alla tider. Beer pong är ett klockrent sätt för människor på en fest eller förfest att umgås på. Människor som aldrig har träffats förut får en klockren start på kvällen ihop ifall de spelar i samma lag. Beer pong förenar både nöje, sport och skapar samhörighet. Nybörjare som veteran spelar ingen roll. Det är bara att spela. Skickligheten växer successivt och glädjen att slå bästa vännerna eller flickvännen är ju alltid ett sant nöje. Beer pong är här för att stanna så checka in resten av våran hemsida med regler och material så kan även du införa beer pong bland vännerna och bli förfesten eller festens mittpunkt!

Beer pong utvecklades i USA och är ett väldigt populärt College spel och har med åren bara blivit större och större och har nu hittat hit till våra breddgrader men vilka regler som gäller och vad behövs egentligen för att spelet skall bli så genuint trevligt som möjligt?

Du behöver vara 4 spelare, 2 i varje lag. Givetvis kan man vara fler som spelar men för att spelet skall bli så effektivt som möjligt så är 2 på varje sida bäst, så kallade celebrity shots är ett alternativ ifall vännerna runt om bordet inte kan hejda sig utan vill vara med och spela. Då går ”celebrityn” in och tar ett kast för någonspelare  i lag A eller B.

Vad behöver jag?

11 koppar per lag. 10 st koppar formas som en triangel och en används vid sidan av detta som en avsköljningskopp för att hålla bollarna fräscha under matchens gång.  Eftersom det behövs 22 koppar för att spela passar vårat 25 paket väldigt bra.

Nu fylls kopparna upp med öl, vatten eller en annan typ av dricka du själv vill spela med. Fyll upp dem efter eget behov men kom ihåg att allting skall drickas upp så spela hellre med lite mindre i kopparna istället för att fylla dem helt.

Spelet utförs på ett bord, det går bra med t.ex. ett köksbord eller utemöbelbord. Bordet bör vara runt 2 meter långt så att det inte är alltför lätt att träffa kopparna. (Inom snar framtid kommer vi på Beerpong Nordic att lansera de officiella beer pong borden från USA som är 8 feet eller 2,4 meter långa.

2 pingisbollar med måttet 40 mm.

Spelets mål

Det här må vara diskutabelt, men rent tekniskt sett vill du kasta i pingisbollen i ett av motståndarens alla koppar tills motståndarlaget inte har en enda kopp kvar på sin sida och dem då får dricka upp allting som finns kvar på din egen sida av bordet som ”straff” för att de inte var lika skickliga som er.

När spelet startas så börjas det med ett så kallat ”Eye to Eye”, ett kast där motståndarna tittar varandra i ögonen, räknar till 3 och kastar samtidigt mot varandras koppar. Det laget som först träffar en kopp får sedan börja kasta. Missar båda så fortsätter ”Eye to Eye” tills någon har satt pingisbollen i koppen. Inga koppar tas bort under ”Eye to Eye” utan detta moment är enbart ett sätt att avgöra vilket lag som får börja spelet.

Vinnande lag från tidigare matcher får alltid börja kasta när ny match påbörjas. Alternativt är att helt enkelt köra en klassisk sten, sax påse om vem som börjar.

Hur du lättast träffar kopparna

När du kastar pingisbollen så är det alltid en fördel att sikta i mitten av triangeln och fokusera på en enskild kopp. Hela känslan sitter i armbågen och försök att hålla handleden rak som möjligt så blir siktet genast bättre. När du kastar bollen och bollen träffar kanten på den röda koppen, studsar sedan bort från bordet och resulterar till en frustration hos dig som spelare över för många missar som känns som ”stolpe ut” så ge inte upp. Allting handlar om koncentration och sikte. Ta längre tid på dig som spelare och sikta längre och detta resulterar genast till mera önskvärt resultat direkt. Kontrollera även att dina motståndare har fyllt upp kopparna med tillräckligt med dricka då mindre uppfyllda koppar lättare flyttar på sig när dem träffas vilket kan resultera till att bollen på ett försmädligt sätt studsar på kanten eller till och med ut ur koppen.

Hur fungerar spelet?

Så fort en kopp har blivit träffad så skall den drickas upp och försvinna från pyramiden. Varje lag har 2 kast per omgång och spelarna i båda lagen kastar alltid varsin gång. När båda spelarna i lag 1 har kastat så kan det exempelvis se ut såhär: Spelare A missade alla koppar och spelare B träffade en, då dricker spelare C ur lag 2 upp den koppen som träffades. Nästa gång dricker spelare D då man dricker varannan kopp.

Nu är det lag 2 tur att kasta och spelare C börjar. Han träffar också en kopp MEN nu står den koppen KVAR i väntan på att spelare D skall kasta. Spelare D träffar även han en kopp och då får lag 2 tillbaka bollarna för var sitt nytt kast och spelare A och B från lag 1 dricker upp kopparna som träffades. Hade spelare D träffat samma kopp som spelare C gjorde i sitt kast så hade 3 koppar försvunnit istället för 2 och dessutom fått tillbaka bollarna. Nu träffade dem två olika och det blev bara bollarna tillbaka och två koppar försvann.

* Skulle nu exempelvis spelare C träffa en kopp igen så kan spelare C säga ”Heating up” vilket menas med att träffar han ytterligare en gång till i nästa omgång så är han ”on fire” och får kasta tills han missar. O.B.S att man måste ha satt 3 bollar i rad för att bli ”on fire”.

* Skulle exempelvis en boll som någon från lag 1 kasta och den missar men studsar tillbaka till deras egen sida får spelaren som kastade kasta igen fast bakom ryggen.(Det låter omöjligt men det är det inte).

Här har motståndarlaget träffat de två näst främsta kopparna och får därmed läge att "calla Island"

* Studs är tillåtet men motståndarna har rätt att slå bort bollen efter spelaren har studsat en gång i bordet. Detta brukar användas när motståndarlaget är ofokuserade och inte är beredda på studs.

* Så kallade ”re-racks” är tillåtet två gånger per lag ifall du spelar med 10 koppar (endast en ”re-rack” ifall det spelas med endast 6 koppar) och detta innebär att pyramiden formateras om efter egen önskan  under spelets gång. Det kan exempelvis innebära en ny pyramid fast denna gång med 6 koppar istället för 10 för att få bättre placering på kopparna. Andra populära ”re-racks” är Zipper, Diamond eller straight line. En ”Zipper” innebär att man formaterar kopparna som en gylf. Detta används oftast när det är 5 eller 4 koppar kvar. (se bilden till kanten). En ”Diamond” kan användas när det är 4 koppar kvar och har fått sitt namn eftersom det ser ut som en diamant där kopparna formateras som 1-2-1. En ”straight line” är 2 eller 3 koppar på rad. Tänk på att använda dina ”re-racks” med måtta då du som spelare bara har två stycken. Det är framför allt i slutet som dem behövs för att underlätta det för dig som spelare när det blir svårare att träffa en kopp. OBS! Tänk på att re-racks endast får användas i början utav en runda, dvs. du får inte re-racka när du fått bollarna tillbaka pga. ”on fire” eller att två personer suttit varsin eller samma kopp.

Nedan följer några typiska racks:

Zipper

Diamond

Straight Line

Triangel

* Om lag 1 där du spelar har eliminerat motståndarnas alla koppar förutom en exempelvis och har fyra kvar på er egen sida och ni sedan träffar sista koppen då spelare A kastar så är matchen INTE över ännu. Spelare B i lag 1 skall kasta först och träffar han då ”same cup” så är matchen över men om han missar så har fortfarande lag 2 chansen att kasta sina två kast. Koppen på lag 2 sida står kvar tillsvidare och dricks inte upp. Nu måste dock lag 2 sätta alla sina chanser och spelare C startar och kastar tills han missar dvs träffar han en kopp så får han kasta igen. Dessa koppar skall drickas upp direkt och nu gäller INTE ”same cup” regeln. Spelare C träffar två koppar som dricks upp av lag 1 och sedan missar denne tredje kastet. Nu måste spelare D träffa de två sista kopparna annars har lag 1 vunnit med besked. Skulle denna lyckas så är det oavgjort och matchen får antingen avgöras via en ”Sudden Death” där en kopp står kvar på varje sida eller så plockas det in nya koppar så en liten pyramid 1-2 byggs upp igen och båda lagen gör om proceduren till vi har en vinnare.

* Glöm inte heller att det är tillåtet att psyka och distrahera dina motståndare så dem kommer ur balans. Det är en lika stor del av spelet som att vara duktig på att träffa kopparna!

Lycka till med spelandet

önskar Beerpong-nordic.com

About Us

BPN - Undergången för vår generation

Popular Posts

Recent Comments

  • sebbe: kommer det några turneringar till
  • daniel larsson: heej blir det några turneringar el
  • admin: Åldersgränsen är 18 bast. När
  • brandon: när är det ? vad är det för ål
  • Peter: Jag kommer definitivt att komma. Ä
  • admin: Det kommer att bli fett!